Винятково низький попит на картоплю в Україні змушує виробників поступово знижувати відпускні ціни. Експерти відзначають, що основним чинником падіння цін на картоплю є помітне зростання кількості недорогої продукції на ринку. Повідомляється, що фермери почали активно розвантажувати свої товари, які зберігаються, якість яких почала швидко падати з приходом теплих температур.
Про це повідомляє propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
Зараз картопля в Україні продається за ціною від 16-26 грн/кг, що в середньому на 12% менше, ніж на кінець минулого тижня. Численні українські фермери вказують, що мають у сховищах значні обсяги картоплі. При цьому торгова активність у цьому секторі залишається досить низькою. Отже, щоб заохотити збут і вичерпати наявні запаси до початку польових робіт, фермери поступово знижують ціни на цей товар.
Тим не менш, незважаючи на тенденцію до зниження цін, картопля в Україні все ще продається за середньою вартістю на 23% вищою, ніж була рік тому. Аналітики, однак, не відкидають можливість різноманітних цінових коливань у цьому сегменті ринку до завершення поточного маркетингового сезону.
Джерело: propozitsiya.com