За останні шістдесят років урожайність сільськогосподарських культур зросла, за даними дослідження

Ретельне дослідження світового виробництва харчових продуктів показало, що протягом останніх шістдесяти років урожайність сільськогосподарських культур неухильно зростала темпами, порівнянними з темпами, які спостерігалися з 1960-х років.

Про це повідомляє propozitsiya.com з посиланням на УЗА.

Прогнози показують, що до 2050 року майже 10 мільярдів особин населятимуть Землю, що зробить сільськогосподарську продукцію все більш життєво важливою для забезпечення продовольством зростаючого населення.

Збільшення виробництва харчових продуктів за останні шістдесят років в основному було викликане технологічними інноваціями, включаючи широке впровадження та використання найкращих сортів сільськогосподарських культур. Тим не менш, деякі дослідження вказують на те, що зростання виробництва, можливо, зупинилося, що викликає занепокоєння щодо майбутньої доступності продовольства, особливо в країнах із низьким і середнім рівнем доходу, які мають найвищі темпи зростання населення.

Дослідники з Університету Айдахо використали детальний індекс виробництва та врожайності на основі калорійності для 144 культур, які охоплюють 98% світових сільськогосподарських угідь і виробництва продуктів харчування, продемонструвавши, що в сукупному масштабі глобальне зростання врожайності не зменшилося за останні шістдесят років.

Вчені також виявили, що будь-яке уповільнення темпів зростання для певних культур, регіонів або країн було врівноважено збільшенням інших культур.

Незважаючи на те, що результати дослідження є багатообіцяючими для глобального постачання продовольства, дослідники попереджають, що досягнення сталого виробництва продуктів харчування та їх доступності залишатимуться серйозними проблемами для глобальної продовольчої безпеки. Ці питання особливо актуальні в умовах ескалації кліматичних змін і зростання попиту на продовольство через зростання населення та доходів.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *