Зростає попит на готові страви поза домом.

Фахівці харчової індустрії констатують, що все більше клієнтів прагнуть до якісного та швидкого харчування поза домом. Кількість перекусів зростає, вибір страв величезний, отже споживач може придбати ці страви в магазині. І це не тільки заморожені вироби, але вже готова до вживання їжа.

Про це повідомила директорка зі стратегічного розвитку бізнесу компанії «ЮГФУД» (ТМ VALESTO) Ганна Мензатюк в ході обговорення на New Food Summit 2025.

Експерт підкреслила, що досить вражаючим є сектор HoReCa (кулінарія в роздрібній торгівлі), який почав інтенсивно розширюватися. Це викликано в першу чергу прагненням підприємництва до стабільності, а також — невеликими витратами на собівартість продукції. Тому заморожені продукти стали готовим рішенням для рестораторів і компаній, щоб задовольнити свої потреби. Іншим фактором є скорочення кількості професіоналів.

«Кваліфікованих працівників зараз знайти важко, тому ми, опитавши провідних рестораторів України, з’ясували, що майже всі звертаються з одним запитом: надайте готову базу продуктів. І це відноситься не тільки до нашої категорії. Зі своїм продуктом ми увійшли в кулінарію — там інша сфера, інша, більш високої якості продукція, що стало для нас основою», — відзначила Ганна Мензатюк.

Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *