Китай збирається відкрити свій перший інститут барбекю. Угоду про створення цієї установи було офіційно укладено між Відкритим університетом Юеяна та Асоціацією барбекю Юеяна.
Інститут прагне підняти сектор вуличної їжі на професійний рівень та виховати нове покоління експертів з грилю, як повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на South China Morning Post.
Програма складатиметься з 2,5 років теоретичної підготовки та шестимісячного стажування. Протягом наступних трьох років очікується, що буде навчено приблизно 1000 гриль-майстрів. Окрім практичних навичок приготування їжі, студенти також отримають навчання з управління бізнесом.
Інститут барбекю вітатиме заявки від випускників середніх шкіл та фахівців галузі, які прагнуть підвищити свою кваліфікацію та отримати офіційний сертифікат. Наразі проєкт перебуває на підготовчій стадії, і очікується, що перша група розпочнеться наступного року.
Барбекю має важливе культурне значення в Китаї. Тільки в Юеяні є понад 2000 закладів барбекю, які генерують за оцінками понад 280 мільйонів доларів річного доходу.
Джерело: agroportal.ua