У процесі вирощування та відгодівлі свиней важливо зосередитися не лише на збільшенні ваги, але й пам’ятати про кінцеву мету: чи то для розведення, чи то для забою.
На цьому моменті звертають увагу експерти селекційного підприємства «Агропрайм Холдинг» (ГК «Агрейн»).
«Рішення щодо подальшого використання тварини приймається, коли її вага досягає 100 кг. Потреби в поживних речовинах для свиней, призначених для забою, суттєво відрізняються від потреб для розведення. Наприклад, для продажу на ринку потрібні свині вагою 150 кг і більше, оскільки м’ясо має бути багатим на жир. І навпаки, для поставок у магазини ідеальна вага тварин становить від 110 до 120 кг, що вимагає раціону, обмеженого кормами з високою енергією», – пояснює Василь Лимар, головний технолог племінного заводу.
У холдингу «Агропрайм» стратегія годівлі зосереджена на розумінні фізіологічних потреб свиней на різних фазах росту. Окрім збільшення ваги, кормові суміші життєво важливі для зміцнення імунітету, сприяння здоров'ю шлунково-кишкового тракту та виробництва високоякісного м'яса.
Джерело: agroportal.ua