Останнім часом на українському ринку м'яса спостерігається тенденція до зростання цін.
Це підтверджують результати травневого аналізу продукції, проведеного асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (UKAB).
Найбільше зростання цін спостерігалося на свинину, особливо з шийним м’ясом, ціна на яку зросла на 20%, довівши її до 330 гривень/кг.
«Не слід очікувати зниження цін найближчим часом, оскільки спостерігається зменшення внутрішньої пропозиції, що пояснюється скороченням поголів'я свиней на 11% порівняно з минулим роком та падінням забійної ваги на 9% протягом першого кварталу 2025 року», – зазначають експерти.
Ціни на яловичину, як повідомляє Українська асоціація тваринників та фермерів, за місяць зросли на 6%, досягнувши 317 грн/кг, на тлі скорочення поголів'я великої рогатої худоби та впливу цін на свинину.
«Куряче філе зросло на 5% протягом місяця і зараз коштує 200 гривень/кг, що на 29% вище, ніж минулого року. І навпаки, курячі стегна знизилися в ціні на 4% за місяць, зупинившись на позначці 120 гривень/кг, хоча це все ще на 8% більше, ніж рік тому», – підсумовують експерти.
Джерело: agroportal.ua