Серпневе підживлення моркви, щоб вона була солодкою

Солодкість моркви є ключовим критерієм оцінки якості врожаю, повідомляє Ukr.Media.

Важливо зазначити, що вміст цукру тісно пов'язаний з умовами ґрунту, які в ідеалі мають бути нейтральними. У випадках, коли ґрунт кислий, для його покращення можна використовувати вапно, достатньо 400-500 грамів на квадратний метр.

Крім того, ви можете нейтралізувати кислотність і відрегулювати pH ґрунту до 7 за допомогою деревної золи, що вимагає приблизно 2-3 склянки для тієї ж площі.

Застосовуючи добриво, виготовлене з 2 столових ложок нітроамофоски в поєднанні з 6-7 кристалами перманганату калію, розчиненими в 10 літрах води, вміст цукру в овочах можна підвищити більш ніж на 50%.

Поливайте моркву цим свіжоприготованим розчином один раз на тиждень протягом 2-3 тижнів, починаючи з середини липня до середини серпня.

Якщо перманганат калію недоступний, його можна замінити деревною золою. У такому разі під час приготування добрива змішайте 1 склянку золи з нітроамофоскою, розчиненою у воді.

Крім того, борна кислота також може посилити солодкість моркви. Розчиніть чайну ложку речовини у 10-літровому відрі води та внесіть суміш на грядки з морквою у серпні, повторюючи цю процедуру протягом 2-3 тижнів з інтервалом у 5-7 днів.

Важливо: використання добрив на основі борної кислоти рекомендується лише в тих районах, де кислотність ґрунту не підвищена.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *