Хоча частина Херсонської області досі знаходиться під окупацією, місцеві аграрії намагаються робити все, щоб в країні не забували про знамениті херсонські кавуни.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Голови Херсонської обласної державної адміністрації Олександра Прокудіна.
«Кожен третій український кавун чи диня були вирощені саме на Херсонщині. Так було до повномасштабного вторгнення росії.
Попри все аграрії не здаються. Сільгоспвиробники працюють, аби не залишити нас без відомих і надзвичайно смачних херсонських кавунів та динь. Баштанними культурами засіяно близько тисячі гектарів», – розповів голова адміністрації.
На полі Херсонщини вже триває збір ранніх кавунів – наразі вже зібрали перші 160 тонн.
Джерело: propozitsiya.com