На Тернопільщині цукрові заводи виготовили майже 72 тисячі тонн цукру, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Укрінформ. «У Тернопільській області цукрові заводи переробили понад 516,6 тис. тонн цукрових буряків та виготовили майже 72 тисячі тонн цукру. Для порівняння, у минулому році у цей час виготовили практично вдвічі менше – понад 36 тис. тонн цукру», – зазначив Стахів. На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи – у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. «У цьому році аграрії збільшили площу посіву цукрових буряків орієнтовно на 1,5 тис. га – це 26,6 тис. га. Господарства сподіваються у цьому році зібрати понад 1,5 млн тонн цукрових буряків», – додав Стахів.
Джерело: propozitsiya.com