Китай вирощує кукурудзу з високим вмістом білка, щоб замінити імпортну сою

Сільськогосподарські дослідники в Китаї працюють над новими сортами кукурудзи з високим вмістом білка, які могли б замінити соєві боби в харчуванні тварин.

Цей розвиток подій може змінити залежність Китаю від імпортного зерна, повідомляє MSN.

Було зазначено, що в останні роки Китаю довелося імпортувати значні обсяги сої для тваринницької галузі, яка зростає у відповідь на збільшення попиту на м’ясні та молочні продукти.

Уряд Китаю розглядає свою зростаючу залежність від закордонних сільськогосподарських товарів як ризик для національної продовольчої безпеки, а також як можливе джерело напруги під час триваючого торгового конфлікту зі Сполученими Штатами.

Ініціатива створити кукурудзу з високим вмістом білка як заміну сої в кормах для тварин вважається життєздатним рішенням, оскільки дослідники з Китайського сільськогосподарського університету Хуажонг вже вивели кілька перспективних сортів, як зазначив президент університету.

Враховуючи значну врожайність кукурудзи в Китаї, підвищення рівня білка в цій культурі лише на один процентний пункт може призвести до скорочення до 8 мільйонів тонн потреби Китаю в імпортованих соєвих бобах, заявив президент Huazhong Янь Цзяньбінь.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *