Експерт пояснив, на що варто звернути увагу під час вибору квасу.
Іван Слободянюк займається виробництвом квасу, тому знає, якими критеріями має якісний напій.
Фермер зазначив, що склад хорошого квасу дуже простий і не складається з ароматизаторів. Так, до переліку інгредієнтів входять вода, житнє борошно, цукор, солод та дріжджі, передає «Вечірня Москва».

Якщо етикетка містить ще якісь компоненти, наприклад, ароматизатори, це вказує на наявність великої кількості «хімії» в квасі. Осад на дні пляшки красномовно каже, що у процесі виробництва було допущено порушення.
Фермер розповів, що найкраще квас зберігається у темній пляшці та тарі з алюмінію. У таких умовах вміст ємності не впливає на сонячні промені.
Слободянюк поділився, що найбільший термін зберігання фільтрованого напою. Такий квас може лежати на прилавку до 2 місяців.
Найменше термін «життя» у нефільтрованого неосвітленого. Такий квас зберігається до 2 днів. Крім того, у магазині такий напій має обов'язково зберігатись у холодильнику.
Читайте також
- Що робити, якщо в шафі з'явився затхлий запах: з цією бідою впорається навіть дитина
- Ці 3 помилки при миття вікон припускаються багато: поради молодим господиням